Асемблиране на PC

Устройство, Ъпгрейд и Асемблиране на Персоналния Компютър

„ХАРДУЕРЪТ – НИЩО ПО-ЛЕСНО ОТ ТОВА”

 

ПЪРВИ МОДУЛ

Устройство на персоналния компютър

Процесор; видове процесори; основни характеристики; знания и умения за избор на подходящ процесор и неговото поставяне;

Памет, съвременни типове памет и основни характеристики; знания и умения за избор на подходяща памет при необходимост от ъпгрейд на компютъра у дома и в офиса;

Системна платка (дъно) - нагледно запознаване със системна платка и нейните функции; видове дъна и процесорни гнезда (сокети); БИОС – функции и ъпдейт – необходимост и рискове; избор и замяна на дънна платка; окомплектоване и монтаж до степен на готовност за работа.

Видео-подсистема - видеокарти и тяхното значение в съвременния компютър; основни модели на пазара. Слотове за видеокарта – PCI, AGP, PCI express – демонтаж на старата видеокарта и избор на нова; монтаж и софтуерна инсталация на свързаните с картата драйвери и допълнителни програми за управление.

Захранване на компютъра – видове, избор на захранване с подходяща мощност и справяне с проблема с шума. Избор на подходяща кутия за компютъра. Принципи при избор на захранването и кутията на настолната система. 

Дискова подсистема – видове модерни твърди дискове, обем на дисковата памет; избор на допълнителен/нов твърд диск, принципи и знания при избора на диска; поставяне и свързване; задълбочени знания по първоначално разделяне на диска на дялове, форматиране, файлови системи, програми за проверка на техническата изправност на диска, дефрагментация. 

Периферни устройства - част от основната компютърна конфигурация –  CD, DVD, мрежова карта, WIFI, звукова карта и др.; избор на подходящи устройства; хардуерна и софтуерна инсталация; знания и умения за намиране на драйвери в Интернет и тяхното безпроблемно инсталиране.

Операционната система – роля и използване при работа с отделните модули на компютъра; System Folder, Control Panel, Driver etc.

Литература и периодични издания – Изграждане на навици и умения за поддържане на актуалността на знанията в унисон с бързо развиващия се ИТ сектор. Запознаване с българската и англоезична периодика и основните интернет източници на информация за компютърни ентусиасти.

ВТОРИ МОДУЛ  

Ъпгрейд на персоналния компютър

Принципи за оценка на необходимостта от осъвременяване на съществуващата система; преценка на възможностите на хардуера и слабите места на системата с оглед задачите, които изпълнява или предстои да изпълнява.

Добавяне на памет;

Подмяна на видеокарта;

Смяна или добавяне на твърд диск;

Подмяна на монитора, принципи за подбор на монитора; основни характеристики; модели и марки монитори;

Смяна на дъно, процесор и памет – основен ъпгрейд на компютъра;  специално внимание на подбора захранващия модул Power Supply Unit PSU

Смяна или добавяне на нови периферни устройства – принтер, скенер, саунд-система; ролята на UPS за защита на данните на домашния и офис компютър; периферия подходяща за геймъри и др.

Пускане в експлоатация на компютъра след ъпгрейд - проверка на системата и тестов период

Принципи за безопасна работа при ъпгрейд на компютърната система у дома и в офиса.

 

ТРЕТИ МОДУЛ

Цялостно изграждане на нова компютърна система (асемблиране)

Практически курс, насочен към напреднали потребители с предварителни познания в областта на хардуера и операционната система. Препоръчва се на всеки успешно завършил първи и втори модул на курса.

Целта на модула е да затвърди и доразвие усвоените практически познания в първи и втори модул на курса; изгражда увереност и самочувствие на компютърен специалист, владеещ хардуера на своята система, готов да експериментира, инсталирайки нови модули, до степен да изгради изцяло самостоятелно PC.

Завършвайки третия модул Вие ще сте в състояние самостоятелно да отстранявате възникнали проблеми, да тествате и заменяте дефектирали модули и за кратко време да възстановяте пълноценната работа на компютъра у дома и в офиса; при нужда ще можете да окажете компетентна помощ на познати и приятели, както и да участвате в изграждането на компютърни системи. Една от най-ценните интелектуални придобивки от успешното завършване на трите модула е възможността да направите компетентен избор при покупка на нов компютър и отделни модули, както и сами да се грижите за неговата безпроблемна работа – важна предпоставка за съхраняване на данните, плод на Вашите безценни усилия.

 

Всеки от модулите е с продължителност 5 работни дни по 2 учебни часа дневно.
Цената за едноседмичен курс е 150 лева.

Работим с един, максимум двама курсисти. При записване избирате дни и часове за обучение. При нас не чакате да се събере група. Започвате курс в избраното от Вас време, независимо дали има записани други курсисти.

След завършване на курса се издава удостоверение за проведеното обучение.

ЗА КОНТАКТ02/987 30 30, 0888 379 888, 0898 290 244 (от 8 до 19 ч.) 
или на 0887 411 067  (от 8 до 20 ч. в извънработно време, вкл. в почивните дни).
Ако желаете, можете да ни изпратите запитване от формата по-долу.
Ще Ви отговорим on-line или на оставен от Вас телефонен номер.


Примерни начални дати и часове може да прочетете в График на курсовете